Veelgestelde vragen

Een babynestje is een soort mandje voor je baby, gemaakt van zachte stof. Een warm, knus plekje voor je kindje om in te liggen. Hij voelt zich, net als bij inbakeren, geborgen; een vertrouwd gevoel van toen hij veilig in de baarmoeder zat.

In de rand van het nestje zit een touwtje, waarmee je de maat van het bedje helemaal kan aanpassen aan jouw baby. En waar je als ouder heel blij van wordt: het nestje is licht en klein, en daardoor makkelijk te vervoeren. Het is een mobiele slaap- of rustplek voor je baby, die er ook nog eens heel leuk uit ziet. Eigenlijk jammer dat het niet in jouw formaat op de markt is… Een babynestje voor je baby koop je hier >

Je kan een babynestje gebruiken vanaf het moment dat je baby geboren is tot hij ongeveer 6 maanden oud is. Leg het nestje altijd op een vlakke ondergrond neer.

Het ronde deel van het babynestje is de bovenkant, daar komt het hoofdje van je baby te liggen. Zijn voetjes komen bij het deel waar de touwtjes zitten. Het is handig om een hydrofiele luier in het nestje te leggen, dat scheelt je weer wat wasbeurten.

Een babynestje is geschikt voor kleine dutjes, waarbij papa of mama een oogje in het zeil kan houden. Bijvoorbeeld als je je kleintje gezellig bij jou in de woonkamer wilt houden, maar zelf even je handen vrij wilt hebben.

Ook is het nestje ideaal om mee te nemen, omdat hij zo licht en compact is. Ga je bijvoorbeeld op visite en wil je je kindje lekker neer kunnen leggen, dan is een babynestje ideaal. Je baby is zo afgesloten van de ergste drukte, maar is nog wel vlakbij je. Of neem het nestje mee op reis. Dan kan je kleine overal heerlijk rusten of een dutje doen.

Het is raadzaam een babynestje alleen te gebruiken wanneer je toezicht kan houden op je baby. De mogelijkheid bestaat dat de ademhaling van je kindje belemmerd wordt als hij met zijn gezichtje tegen de rand van het bedje komt te liggen, wat kan leiden tot verstikkingsgevaar. Daar moet je natuurlijk niet aan denken. Blijf daarom altijd bij je kleine in de buurt wanneer hij in het nestje ligt.

Let ook op de touwtjes aan de onderkant: leg je baby altijd met zijn voetjes bij de touwtjes. Kan je baby al omrollen, stop dan met het gebruik van het babynestje. Loop daarnaast nooit met het babynestje terwijl je kindje er in ligt.

Gebruik een babynestje alleen voor een klein dutje of om even lekker te liggen. Bijvoorbeeld in de box, eventjes bij papa en mama in bed of als jullie op stap zijn. Leg je baby voor langere slaapjes gewoon in zijn bedje of co-sleeper.

Genoeg om op te letten dus, maar als je het babynestje op een goede, veilige manier gebruikt, is het een hele fijne accessoire!

Omdat de producten special voor jou op maat worden gemaakt en je als het goed is bij de bestelling jouw wensen al hebt doorgegeven kunnen de producten helaas niet meer gewijzigd worden na de bestelling.

De op maat gemaakte producten hebben een levertijd van maximaal 17 dagen.

 

De verzendkosten binnen Nederland bedragen 6,50.
Bij een bestelling boven de € 50,- krijg je een extra cadeau’tje bij je bestelling t.w.v. €9,95!

Omdat de producten op maat worden gemaakt en aan jouw persoonlijke wensen voldoen is het helaas niet mogelijk om een bestelling te annuleren.

De op maat gemaakte producten kunnen niet geretourneerd of geruild worden. Tenzij er een productiefout is gemaakt, dan is het mogelijk om het product aan ons terug te sturen.